Kategorier
Allmänt

Kör på ett säkert sätt

Du är stolt över att ha en checklista inför varje semesterresa. En av punkterna är däcken på bilen, och de verkar behöva bytas. Det är ju viktigt att ha bra däck på väg till skidorten.

Ska du ge dig iväg på skidresa? Då är det viktigt att du ser över dina däck, så att de kommer klara resan från Västerås till Åre. Och tillbaka igen, förstås. Vad ska du satsa på i år? Ett par extra breda däck med rejält mönster? Eller blir det kanske till och med ett par dubbdäck som får pryda din bil i år. Äsch, du gör väl som vanligt och överlåter det beslutet åt din verkstad. De är ju trots allt proffs på däckbyte i Västerås.

Följ alla regler

Det finns en hel del olika regler när det gäller användning av däck. Vissa däck får du använda hela året, men andra har begränsningar. Innan du byter till nya däck så är det viktigt att du vet vad som gäller för de däcken. Och när det eventuellt är dags att byta dem igen. Varför inte helt enkelt sätta ett larm på mobilen så att du inte glömmer bort? Men även om du har koll på när ett däckbyte ska ske så är det viktigt att du alltid har som rutin att kontrollera dina däck då och då. Speciellt om du ska köra långt eller i annan terräng än vanligt. Det du ska kontrollera är däcktrycket och mönsterdjupet, för en säker färd.