Kategorier
Allmänt

Så åker du buss på egna villkor

När du hyr en buss öppnas stora möjligheter. Det går inte att jämföra med de vanliga bussresorna du tar i kollektivtrafiken. Bekvämligheten når oanade höjder när du får bestämma själv.

Jaha, måndag morgon igen. Dags att åka till jobbet ännu en gång. Pendlandet i Stockholm är en mardröm. Varje morgon och eftermiddag ska du sätta dig på en sprängfylld buss som luktar urin. Du hamnar alltid bredvid en skrikande bebis, en illaluktande hippie eller en tonåring som tycker det är en bra idé att spela musik högt från sin mobiltelefonen så att halva bussen kan höra. När du sitter där i bussen på samma plats som vanligt kan du sluta ögonen och drömma om en annan verklighet. En verklighet där du kan sitta själv i bussen, eller åtminstone med personer du har valt själv. Du drömmer om ett scenario där du hyr en egen buss som tar dig till och från jobbet – eller vart du än vill.

Stannar när du vill

Om du hade kunnat hyra en buss i Stockholm finns det mycket du hade kunnat göra som du inte kan göra på din vanliga pendelbuss. Du kan sitta med fötterna på sätet. Du kan alltid sitta på din favoritplats. Du kan spela vilken musik du vill i högtalaren. Men framför allt kan busschauffören stanna och köra helt utifrån dina personliga önskemål. Allting effektiviseras med en hyrbuss. Du öppnar ögonen igen och sitter kvar på samma urinstinkande pendelbuss. Om saker och ting ändå var lite annorlunda.