Kategorier
Bygg & Renovering

Nödvändig dränering i Stockholm

Bygga hus från grunden i Stockholm innebär att man först gör en dränering. Anledningen till det är att man vill förhindra fuktskador som kommer underifrån.

Eftermiddagsfikat var nog det mest omtyckta på jobbet. En stund att samla energi innan sista rycket. Men även att diskutera saker som skedde i deras privatliv. Nu var det dags för fika igen och då det var fredag hade Magnus tagit med en vetekrans att lyxa till stunden med.

Benjamin var i planeringsfasen för sitt drömhus och alla ville höra och givetvis lägga sig i lite. Diskussionen banade sig igenom bygge, grunddränering och allt som ingick i husprojektet.

Dränering en viktig del av bygget

Kristian hade jobbat som hantverkare och varit med på flera byggen i Stockholm. Därför lyssnade alla extra noga då han berättade om dränering av hus. Att det var något som man inte tänkte så mycket på när man funderar på att bygga. Men sanningen var att någon del av husen, oavsett om de hade källare eller inte, befann sig en bit under marken.

Dräneringen var en av de första komponenterna i bygget. Slarvade man med den riskerade man att det blev fuktskador som kunde bli kostsamma. Det var dessutom inte något man bara gjorde en gång. Bodde man i ett hus som var mer än tio år var det bra att göra om det igen. Då i mindre skala, som att kolla av att allt var okej. Alla tyckte att det var intressant och när de lämnade fikarummet hade de lärt sig något nytt.