Kategorier
Allmänt

Konstis året runt

Skulle det inte vara en dröm att kunna erbjuda möjligheten till att träna på is året runt? För en ort visade det sig bli sanning med hjälp av konstis året runt.

Något märkligt hade hänt i den lilla staden. Visst hade de haft fullt upp i ishallen under vintrarna med hockeyträningar och skridskoskola. Men så för ett år sedan hade de haft en uppsättning av sagan om Askungen uppspelad i ishallen. Detta hade resulterat i att fler ville gå på skridskoskola.

De ville inte bara behärska att åka skridskor men de ville även lära sig isdans. Något som aldrig varit på tapeten tidigare. I och med detta intresse växte en tanke hos de som drev ishallen. Kanske kunde de ha verksamhet året runt. Något som även vore till stor fördel för de som utövar ishockey.

Konstis skapar möjligheter

Anders, som var en av de drivande när det handlade om ishallen, kontaktade en pensionerad konståkare på orten för att se om hon skulle vara intresserad av att leda ungdomar som ville lära sig konståkning. Samtidigt kontaktade han ett företag som arbetade med konstis för att få en offert på hur mycket det skulle kosta.

Efter att det diskuterats och gått igenom alla instanser blev det klart att konstis skulle ligga året runt i hallen. En lista hade gått ut för att se intresset på både skridskoskola och konståkning. De blev överhopade av mail och visste att rätt beslut hade tagits. Nu kunde de organisera träningarna och om inte allt för länge komma igång.

Läs mer om konstis här: www.konstis.se