Kategorier
Allmänt

Saker som underlättar flytten

Vi är nog alla överens om att flytta kan vara ganska så jobbigt. Många väljer därför att anlita en flyttfirma och låter dem sköta både packning och flyttning av de saker som finns i hemmet.

Att flytta är en jobbig process men naturligtvis är det också roligt. För att underlätta är det många som tar hjälp med flytten och packningen men även med flyttstädningen. Annars är det nästan omöjligt att samtidigt få ihop livspusslet med arbete och familj. Inför alla flyttar, små som stora, bör man först själv försöka rensa, slänga, återvinna eller sälja saker och kläder som man inte längre har någon användning för.

Det finns också företag som gratis kommer och hämtar saker och möbler om man skänker bort dem. Det är ett bra sätt att spara värdefull tid i en annars ofta stressig flytt. Ett annat sätt att lätta på stressen är att i de fall man själv tänker sköta flyttstädningen, att samtidigt som man tömmer skåp på saker också städa och torka ur dem.

Begär offert men fråga även vad som ingår i priset

Innan man väljer vilken flyttfirma man ska anlita bör man ta reda på vad som ingår i priset eller vilka andra tjänster som de erbjuder. Ingår exempelvis flyttlådor och kan flyttfirman även flytta det stora pianot eller andra kanske ömtåliga saker? Många flyttfirmor lånar ut flyttlådor även då man väljer att packa själv och levererar också dessa gratis till dörren.

Fråga vad som gäller. Ibland erbjuder flyttfirman också flyttstädning och genom att anlita samma företag till allt ihop kan man ofta komma ner i pris. Genom att också använda sig av RUT-avdraget på själva arbetskostnaden får man ner priset ytterligare. Men som med allt annat bör man först begära en offert från ett par olika flyttfirmor och jämföra priser innan man bestämmer sig.

Så vet man om flyttfirman är seriös

Det gäller att boka flyttfirma i god tid då de bästa företagen ofta blir uppbokade långt i förväg. Ofta kan man få tips på bra flyttfirmor genom vänner och familj, även vilka flyttfirmor man bör undvika. Även om man inte ska packa ner extra värdefulla saker och viktiga dokument i flyttlådorna utan ska själv flytta dem, bör man välja en flyttfirma med försäkring. Om något skulle hända så är man säker på att få ersättning. Naturligtvis måste flyttfirman även ha ett yrkestrafiktillstånd, annars är det inget seriöst företag. Läs mer om flyttfirma på denna sida: https://peterakare.se/