Kategorier
Allmänt

Därför ska du välja ekplank som golv

Vill du ha ett snyggt och tåligt golv som dessutom höjer värdet på din bostad? I så fall ska du välja ett golv av ekplank. Det behöver inte vara kostsamt.

Golvet har stor betydelse för intrycket av ett rum. Att försöka fräscha upp ett rum genom att måla om eller sätta upp nya tapeter är lönlöst om man inte gör något åt golvet. Har man trägolv kan man slipa om dessa och lägga på en snygg ytbehandling. Har man i stället en tråkig plastmatta eller kanske ett slitet klickgolv bör man i stället byta ut detta.

Av naturliga skäl utsätts golvet för en hel del slitage. Därför lönar det sig att lägga in golv av bra kvalitet. Väljer man att lägga ekplank kan man enkelt slipa om golvet när det blir slitet. Att slipa ett golv är betydligt billigare än att lägga in ett nytt golv. Dessutom är det miljövänligt.

Tänk på detta om du beställer ekplank från en nätbutik

Hur mycket det kostar att lägga in ett golv av ekplank beror på hur stort rummet är. Ibland kan det vara billigare att handla golvet i en butik på nätet och sedan själv lägga in det. Men för att det ska bli bra är det viktigt att man noga följer instruktionerna eftersom trä är ett levande material.

Men det finns vissa risker med att handla på nätet eftersom det man ser på en bild kan upplevas annorlunda i verkligheten. Det bästa är att först beställa hem golvprover eller besöka en fysisk butik som säljer olika typer av trägolv. Då kan man både se och känna på de olika golven.