Kategorier
Allmänt

Fylla på bilen hemma

Tänk att slippa åka till macken för att tanka bilen! Slippa ta tiden för att köra till en bensinstation. Undvika att frysa på mackar där regnet verkar komma från sidan och där det alltid är köer.

De som har slagit till och skaffat sig en elbil, som dessutom går att ladda hemma, kan ofta inte vara mer nöjda. För med all den tid som man sparar på att slippa åka till en mack kan man göra mycket trevligare saker. Kanske lägga mer tid på matlagningen eller gå en extra lång promenad med hunden? Barnen brukar också uppskatta att få åka rakt hem efter skolan istället för omvägen via en tråkig mack när springet i benen vill annat.

Tanka på annat sätt

I och med elbilarna så har tankning fått en annan betydelse. Istället för illaluktande och farliga vätskor som ska fyllas på så kan man bara sätta en sladd i ett uttag. Rent, enkelt och utan odör. Det är helt enkelt elektricitet som laddar upp bilen istället för diesel, bensin eller något annat drivmedel. Så de som har elbilar eller el-hybrider kan enkelt ladda upp sin bil under kvällen eller natten där hemma. Den laddas medan man sover helt enkelt!

Med all utrustning som finns idag kan man göra en laddstation i garaget, carporten eller på uppfarten. Hur man väljer beror på enkelhet och vad man har för möjlighet. Men det kan även bero på om man har en eller flera bilar som ska kunna laddas samtidigt.