Kategorier
Allmänt

Ska du sälja bilen?

Bilar är trevliga och alldeles nödvändiga för vardagslivet för många. Ibland blir det lite för många bilar där hemma och då måste någon bort. Lite pyssligt men nödvändigt. Hur gör du?

Vi är ganska många, vi som samlar på oss lite för många bilar emellanåt. Varför är det så? Vissa bilar blir kvar för att de inte fungerar, andra sparar vi på som reservdelsbilar. Några av oss gillar att ha en bil som backup eller använder olika bilar vid olika tillfällen. Någon familjemedlem har köpt ny bil utan att sälja den gamla bilen.

Det är bara att vi tittar oss omkring så ser vi många bilar på många tomter. Det är gott så, det råder inget förbud mot att ha många bilar. Men står de bara i vägen och inte används kan det å andra sidan vara en smart idé att faktiskt sälja. Bilar mår inte bra av att inte användas.

Hur säljer man bäst en begagnad bil?

Metoderna är många. Vissa försöker annonsera och får meddelanden från 759 opålitliga personer som föreslår att de ska betala halva det begärda priset. Andra resignerar och väntar på bättre tider. Ingendera metoden är speciellt effektiv. Ett bättre sätt är faktiskt att sälja bilen genom en pålitlig bilfirma i Luleå. Vilka, undrar man, är då fördelarna med detta?

En viktig del är bristen på krångel. När du låter en bilfirma sälja din bil lämnar du också över alla bekymmer. Ingen tvätt, inget papperskrångel och inga underliga köpare. Bara pengar på bankkontot och ledig tomtyta.